RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solheim til Nepal

Utviklingsminister Erik Solheim reiser neste uke til Nepal, med norsk støtte til demokratiprosessen i landet i bagasjen.

Etter flere uker med demonstrasjoner og opptøyer i Nepals hovedstad Katmandu, gjeninnsatte kong Gyanendra nasjonalforsamlingen mandag. Nasjonalforsamlingen ble oppløst i 2002.

Allerede neste uke vil utviklingsminister Erik Solheim besøke Katmandu.

- Det er positivt at de politiske partiene vil overta regjeringsansvaret. Dette gir demokratisk legitimitet til landets politiske ledere og dets politiske system. Vi håper det også vil gi regjeringen grunnlag for å løse den væpnede konflikten, gjennom forhandlinger med Communist Party of Nepal(Maoist), sier utviklingsminister Erik Solheim i en pressemelding fra UD.

- Vi vil nå revurdere den tidligere beslutningen om å redusere utviklingssamarbeidet med nepalske myndigheter, sier Solheim.

Også utenriksminister Jonas Gahr Støre er glad for den fredlige løsningen på konflikten i Nepal.

- Det er svært gledelig at Kongen har besluttet å gjeninnkalle Nasjonalforsamlingen og at de politiske partiene i Nepal vil danne en ny regjering, sier utenriksminister Støre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere