RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solheim til Sri Lanka

Sist oppdatert:
Utviklingsmininster Erik Solheim vil besøke Sri Lanka i slutten av januar. Europeiske våpenhvileobservatører advarer mot faren for borgerkrig i landet.

Solheim vil møte representanter for begge sider i konflikten i perioden 23. til 26. januar, melder den norske ambassaden på Sri Lanka på sine hjemmesider.

- Dypt bekymret
- Jeg er dypt bekymret over den økte volden i Sri Lanka den siste tiden, sier Solheim ifølge en uttalelse på ambassadens hjemmesider.

- For å hindre volden i å øke ytterligere haster det å få partene til å sette seg ned sammen for å diskutere hvordan man kan sikre at våpenhvileavtalen overholdes og at fredsprosessen kan fremmes, understreker han.

45 regjeringssoldater er blitt drept denne måneden i angrep Tamiltigrene har fått skylden for. Regjeringen hevder å ha tatt livet av sju geriljasoldater i samme tidsrom.

Solheim hjalp til å få i stand våpenhvileavtalen på Sri Lanka i februar 2002, men han har også vært en omstridt person i forbindelse med fredsprosessen.

Tidligere har det blitt meldt at den srilankiske utenriksministeren skulle ha sagt at Solheim var uønsket som fredsmekler, fordiSolheim har fått ord på seg for å være partisk i forhold til Tamiltigrene. Ifølge meldingen på hjemmesiden til den norske ambassaden på Sri Lanka er det regjeringen i landet som har bedt Norge videreføre sin rolle som fredsmekler.

Ny utsending fra Norge?
Den lankesiske nettavisen Colombo Page skriver at en ny utsending vil bli utnevnt av norske myndigheter. Etter utnevnelsen skal det være den nyutnevnte diplomaten som får ansvar for å følge den skjøre fredsprosessen fra time til time, men personen skal angivelig rapportere til Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere