RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solhjell vil sende norsk fregatt for å redde båtflyktninger

– Det er vårt hav når vi drar på øyhopping og har late dager på solkysten i Spania. Men det er også vårt hav når det skyller lik opp på strendene. 3.400 mennesker døde på flukt i fjor. Det syns jeg vi skal føle et ansvar for, sier SVs nestleder.
– Det er vårt hav når vi drar på øyhopping og har late dager på solkysten i Spania. Men det er også vårt hav når det skyller lik opp på strendene. 3.400 mennesker døde på flukt i fjor. Det syns jeg vi skal føle et ansvar for, sier SVs nestleder. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
SV-nestleder Bård Vegar Solhjell mener Norge burde gi en hjelpende hånd til Italia.

– Vi kunne bidra med en fregatt, vi kunne sende penger og vi kunne fått med oss andre, sier Solhjell til NTB.

– Det er vårt hav når vi drar på øyhopping og har late dager på solkysten i Spania. Men det er også vårt hav når det skyller lik opp på strendene. 3.400 mennesker døde på flukt i fjor. Det syns jeg vi skal føle et ansvar for, sier han

Han holdt lørdag innlegg på landsmøtet i SV på Gardermoen. Her tok han et oppgjør med tanken om at «norsk utenrikspolitikk ligger fast». Han mener Norge i stedet burde ta en lederrolle internasjonalt på en rekke områder. Han nevnte miljø, anerkjennelse av staten Palestina og forslaget om at Norge burde arbeide for et forbud mot atomvåpen. De to siste er forslag som er fremmet for Stortinget.

SV-nestlederen mener Norge også burde ta lederskap for å løse flyktningkatastrofen i Middelhavet. Han viser til Italias operasjon Mare Nostrum, som reddet 150.000 mennesker inntil den ble avviklet i fjor høst.

– Den EU-operasjonen som er kommet i stedet, er helt utilstrekkelig. Det er ingen som ville si nei om Norge sa: Vi vil virkelig stille opp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere