Somalia ber om soldater

Somalias nyvalgte president ber det internasjonale samfunnet sende fredsbevarende styrker til landet for å opprette ro og orden.

14.10.04 18:52

- Jeg ber FN og Den afrikanske union om å hjelpe til med å skape fred i Somalia ved å stille med soldater, sa president Abdullahi Yusuf Ahmed i sin innsettelsestale i den kenyanske hovedstaden Nairobi torsdag ifølge NTB-AFP.

- Vi trenger internasjonale soldater for å skape fred og for å bygge opp sikkerhetsapparatet i landet. Dette er avgjørende, fortsatte han.

Ahmed ble valgt til president av den somaliske overgangsregjeringen, som sitter i eksil i Kenya. I Somalia hersker lovløse tilstander. Mer enn 500.000 mennesker har mistet livet i forbindelse med borgerkrigene og stridighetene som har herjet landet de siste 14 årene.

Forrige gang fredsbevarende soldater ble sendt til Somalia, i 1992, ble resultatet en tragedie. Det hele endte med at likene av 18 amerikanske soldater ble slept gjennom hovedstaden Mogadishu, noe som førte til at USA trakk styrkene sine ut av landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.