RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Somalier bortført i Irak

(Al Jazeera)
Sist oppdatert:
En somalisk sjåfør er bortført i Irak. Amerikanerne spår at stadig flere utlendinger vil bli kidnappet i landet de neste månedene.

Den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera viste torsdag et videoopptak av sjåføren sammen med tre væpnede gisseltakere. Mannen er identifisert som Ali Ahmed Mousa og arbeider for et kuwaitisk firma som bringer mat til amerikanske styrker i Irak, melder NTB-Reuters.

Al-Jazeera har også mottatt en kunngjøring fra gruppen Tawhid og Jihad som skal være knyttet til Abu Musab al-Zarqawi, en jordaner som er mistenkt for å stå i ledtog med al-Qaida.

Spådde flere kidnappinger
Det amerikanske forsvarsdepartementet spådde onsdag at stadig flere utlendinger vil bli tatt som gisler i Irak, ifølge Associated Press. Ifølge forsvarsdepartementet er det spesielt land som ikke støttet krigen som er utsatt for kidnappinger. Opprørerne ble sannsynligvis oppmuntret av at Filippinene trakk troppene sine ut av Irak for å redde livet til gisselet Angelo de la Cruz, mener amerikanerne.

Bortførelser er sett på som opprørernes nyeste taktikk, spesielt blant de som jobber med al-Qaidas allierte Abu Musab al-Zarqawi. Etterretningstjenestene tror han organiserer noe av kamphandlingene mot amerikanerne i Irak.

Flere enn 70 kidnappet
Flere enn 70 utlendinger er kidnappet i Irak, de fleste av dem lastebilsjåfører. Det er vanskelig å slåss mot kidnapperne. Taktikken sprer frykt og legger dobbelt press på regjeringene i de rammede landene: USA presser dem til å stå imot kidnappernes krav, mens befolkningen ofte krever at de skal gi etter for å redde ofrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere