*Nettavisen* Nyheter.

Sønnen (2) døde i norsk skipsulykke

Kartini (41) fikk armen revet av og mistet toåringen sin i kollisjonen med en norsk tankbåt.

05.08.05 23:48

Den norske kjemikalietankeren M/T «NCC Madinah» - som drives av rederiet Odfjell ASA i Bergen - kolliderte 6. juli med et mindre indonesisk fartøy utenfor havnebyen Gresik. Tre personer ble hardt skadd og et to år gammelt barn døde. Nå får den norske tankeren skylden får kollisjonen i en rapport fra indonesiske sjøfartsmyndigheter.

Mistet sønnen
Kartini Kaensige (41) og mannen var om bord på det indonesiske skipet «MR 1». De mistet sønnen sin, Efraim, den skjebnesvangre natten.

- Jeg tok gutten min i armen og så ut av vinduet. Der så jeg båten som hadde truffet oss foran meg. Jeg klarte ikke å løpe ut av kabinen, og min sønn og jeg falt i vannet. Da mistet jeg gutten min uten at jeg kjente det, kanskje fordi jeg hadde mistet armen. Jeg skrek «hjelp meg, hjelp meg», forteller Kartini til TV 2 Nyhetene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Anklages for feilnavigering
Den indonesiske sjøfartsretten mener feilnavigering på brua om bord på «NCC Madinah» førte til ulykken. Videre konkluderer de med at det indonesiske skipet navigerte riktig. Rederiet Odfjell ASA må også svare på anklager om at de forlot indoneserne i havsnød. Dette avviser Odfjell på det sterkeste. De hevder rapporten er full av feil og mangler.

Trygve Arnesen, driftsdirektør i Odfjell, sier de krever at indonesiske myndigheter går igjennom ulykken på nytt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.