*Nettavisen* Nyheter.

Sopranos-sjef kuppet Mardi Gras

James Gandolfini var kong Bacchus da Mardi Gras sparket i gang i New Orleans i helgen.

(SIDE2:) New Orleans valgte å kaste bekymringene for Katrina-ødeleggelsene på båten og feire skikkelig da det tradisjonsrike Mardi Gras sparket i gang denne helgen.

Mafia-vingud
Tradisjonen tro hadde de valgt en kjent person til å være kong Bacchus - denne gang var det James Gandolfini som fikk æren av å sitte i full gullskrud og kaste godter og annet til publikum.

Det var kjølig i New Orleans, men det hindret ikke tusener i å møte opp langs paraden søndag. Mardi Gras er blitt befolkningen i New Orleans' store håp om å trekke turister til byen igjen. Fremdeles er store deler av den ikke gjenoppbygget etter orkanen Katrina.

I de franske kvarterene og i finansdistriktet av byen er imidlertid ikke orkanens herjinger spesielt synlige.

Bragt til USA
Mardi Gras er en av de eldste karnevalsfeiringene vi har. Det er fransk for «fete-tirsdag» og avholdes rett før fasten. Karnevalsfeiringen i New Orleans kom til Louisiana med brødrene Iberville og Bienville LeMoyne som var sendt til staten av kong Ludvig 16 for å sørge for at den forble fransk.

Mardi Gras blir feiret i alle statene i USA som Frankrike gjorde krav på, men det er New Orleans-delen som er mest kjent. Byen deler seg inn i egne lag, såkalte krewes som stiller med hver sin flåte i den tradisjonsrike paraden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.