*Nettavisen* Nyheter.

Sør-Korea med krisetiltak

Foto: Montasje/Sara Marie Vollset (Nettavisen)

Det asiatiske landet hoster nå opp flere hundre milliarder kroner.

19.10.08 17:44

De sørkoreanske myndighetene annonserer søndag diverse tiltak for å sikre landets banker mot kollaps.

NA24 - din næringslivsavis

Sør-Korea melder at de garanterer for bankenes eksterne utenlandsgjeld samtidig som de pumper store mengder frisk kapital inn i systemet, ifølge Associated Press.

Over 650 milliarder
Krisetiltakene innbefatter at opptil 100 milliarder dollar stilles som sikkerhet for de nasjonale bankenes voksende utenlandske valutagjeld i tre år.

- Myndighetene og Bank of Korea vil sammen tilføre nok dollarlikviditet til banksektoren, sier ministeren for strategi og finans Kang Man-soo, ifølge nyhetsbyrået.

Myndighetene og sentralbanken vil også tilføre ytterligere 30 milliarder dollar i likviditet til banksektoren ved å benytte seg av landets reserver.

- Vil bankene overleve?
Sør-Korea har ved gjentatte anledninger sagt at det ikke er noen problemer med bank- og finanssektoren i landet og at de har mer enn store nok økonomiske muskler til å rydde opp i problemene, da de har 240 milliarder dollar i utenlandske valutareserver.

Annonseringen kommer kort tid etter at analytikerkorpset har sagt seg usikre på om landets banker klarer å få tak i nok dollar til å betale ned de voksende utlandslånende sine.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.