Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sør-Koreas forsvarsminister går av

Foto: POOL (Reuters)
Sist oppdatert:
To dager etter angrepet mot Yeonpyeong, går Sør-Koreas forsvarsminister av.

Sør-Koreas forsvarsminister Kim Tae-young går av, opplyser myndigheter i landet, ifølge CNN . Beskjeden kommer to dager etter at Nord-Koreas angrep den sørkoreanske øya Yeonpyeong i Gulehavet med artilleriild. Fire personer mistet livet. To av dem var marinesoldater, to var sivile.

«Militære provokasjoner»
Nord-Korea har truet med ytterligere angrep dersom Sør-Korea fortsetter med det myndighetene i Pyongyang kaller militære provokasjoner. Dette ble kringkastet i statlig fjernsyn i Nord-Korea torsdag.

Sender atomdrevet krigsskip
USAs president Barack Obama har lovet å stå skulder ved skulder med Sør-Korea mot kommunistregimet. De to landene valgte å svare på angrepet med nye militærøvelser. Onsdag sendte USA det amerikanske atomdrevne krigsskipet «USS George Washington» med 75 kampfly om bord og et mannskap på 6000. Fartøyet skal delta i en felles militærøvelse med Sør-Korea som innledes søndag, ifølge Reuters.

Tilbød å trekke seg i mai
I mai tilbød Kim Tae-young seg å trekke seg da et sørkoreansk krigsskip ble senket og Nord-Korea angivelig sto bak. Nå har presidenten akseptert avskjedssøknaden opplyser stabssjef Yim Tae-hee ved president Lee Myung-baks kontor ifølge Associated Press (AP). Han opplyser at presidenten aksepterte avskjedssøknaden på bakgrunn av de siste militære hendelsene.

Krevde hoderulling
Den sørkoreanske regjeringen har fått sterk kritikk for sin håndtering av angrepet på Yeonpyeong. Kravet om at hoder måtte rulle både i regjeringen og i de militære rekkene kom både fra opposisjonen og regjeringspartiet.

Regjeringen sender nå flere soldater til Yeonpyeong og fire andre øyer i farvannet nær grensen til Nord-Korea.

Yeonpyeong huser både en militærbase og et fiskesamfunn med 1300 innbyggere. Herfra er det bare 11 kilometer til Nord-Koreas kyst.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!