Gå til sidens hovedinnhold

Sørger over ofrene i nattklubb-angrepet

Leanne (19) feiret det nye året på nattklubben med tre venner fra hjembyen i Israel da en ukjent gjerningsmann begynte å skyte vilt rundt seg.

- Dette var en massakre, helt umenneskelig råskap, sier Tyrkias innenriksminister Süleyman Soylu.

Les også: 39 drept i nattklubbangrep i Istanbul

39 ble drept i angrepet mot nattklubben Reina ved Bosporosstredet, der rundt 700 mennesker feiret det nye året.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu skriver at minst 24 av de 39 drepte i terrorangrepet var utlendinger, melder NTB. Byrået gir ingen detaljer om hvilke nasjonaliteter det er snakk om.

OPPDATERING: Mandag morgen norsk tid opplyser Canadas statsminister Justin Trudeau at en canadisk kvinne var blant de 39 dødsofrene.

Innenriksminister Soylu sier angriperen kom seg unna og nå jages av politiet.

20 av ofrene identifisert

Istanbuls guvernør Vasip Şahin opplyste tidligere søndag at 20 av ofrene var identifisert og at 15 av dem var utenlandske statsborgere. Arbeidet med å identifisere de andre 19 pågår, skriver Hürriyet Daily News.

69 personer som ble såret i angrepet behandles på ti ulike sykehus. Tilstanden skal være kritisk for ti av dem.

Ifølge hurriyetdailynews.com er det ofre fra blant annnet Saudi Arabia, Marokko, Libanon og Libya blant de drepte.

Saudiarabiske tjenestemenn bekrefter at det er saudiarabere blant de drepte, men ikke hvor mange, melder NTB. Mediene i landet setter tallet til fem.

Tunisias utenriksminister sier i en melding på Facebook at to tunisiere er blant de drepte. Flere medier melder at det skal dreie seg om en forretningsmann og hans kone.

Leanne (19) blant de drepte

Israels utenriksminister opplyser søndag at en israelsk statsborger er blant de drepte. Hun er identifisert som 19 år gamle Leanne Nasser og kommer fra den arabiskdominerte israelske byen Tira, skriver Haaretz. Hun skal ha vært på klubben sammen med tre venner fra hjembyen. En av dem ble skadet i angrepet. Levningene av den drepte kvinnen flys hjem for begravelse mandag, skriver avisa.

HTML EMBED
embedNAvideo("m50pDPLgbxAh1JfO0z_KeA", false)

Bilde av Leanne Nasser på en Twitter-melding. Israelske myndigheter bekrefter at hun er blant de drepte.

Utenriksdepartementet i Belgia bekrefter at en person med både belgisk og tyrkisk statsborgerskap er blant de drepte, mens Frankrike opplyser at tre franskmenn er blant de skadde, skriver hurriyetdailynews.com.

Det er ingenting som tyder på at nordmenn er berørt av angrepet, opplyser Utenriksdepartementet overfor NTB.

Skjøt og drepte politimann først

Angrepet på nattklubben Reina skjedde da 2017 var 75 minutter gammelt etter lokal tid. Angriperen skjøt og drepte en politimann og en sivil person utenfor inngangen før han gikk inn og skjøt vilt rundt seg i lokalene der inntil 700 mennesker oppholdt seg for å feire inngangen til det nye året.

Høy terrorberedskap

Med angrepet på julemarkedet i Berlin i minne, har det vært høy beredskap i flere land i forbindelse med nyttårsfeiringen. Det er bare dager siden en gruppe som støtter IS oppfordret "ensomme ulver" til å angripe feiringer, samlinger og klubber.