RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sosialistene mot valgseier i Bulgaria

Sist oppdatert:
Sosialistpartiet leder parlamtentsvalget i Bulgaria, Etter at 97,5 prosent av stemmene er telt opp har partiet fått 31,2 prosent av stemmene.

Opposisjonspartiet ser dermed ut til å kunne ta kontrollen i Bulgaria etter lørdagens valg. Så langt viser tallene at de har 31,2 prosent av stemmene mens statsminister Simeon Saxcoburggotski har fått 19,9 prosent, opplyser valgkommisjonen i landet til AP.

Leder Sergei Stanishev i Sosialistpartiet har allerede erklært seier, og sier at han vil danne en styrende koalisjonsregjering.

- Vi vant tilliten til folket. Vi er klare til å danne regjering og vi vil forhandle med ethvert demokratisk parti, sa Stanishev på en pressekonferanse lørdag kveld.

Mot EU
Han ønsker ikke å si hvilke partier som kan være aktuelle samarbeispartnere, men utelukker samarbeid med det nasjonalistiske partiet til statsminister Saxcoburggotski.

Men statsministeren selv nekter å godta nederlaget.

- Vi har forhandlinger foran oss, og vi ønsker å få til en avtale der vi fremdeles er i regjering, sier Saxcoburggotski.

Stanishev sier at sosialistpartiets høyeste prioritet vil være å lede Bulgaria inn i EU i 2007.

Det endelige valgresultatet er ventet mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere