Spåkone fant savnet

Diskusjonene går høylytt i Italia etter at en synsk dame klarte å oppspore en person som hadde vært savnet i årevis.

16.09.05 23:12

30 år gamle Chiara Baraiffi forsvant sporløst i 2002. Politiet klarte aldri å oppklare mysteriet, men konkluderte med at det måtte ha vært et drap, selvmord eller at hun hadde reist fra landet.

Desperate etter å finne ut hva som hadde skjedd med datteren, kontaktet foreldrene spåkonen Maria Rosa Busi. Da de viste henne bilde av datteren, begynte straks ting å skje.

Visste hun var død
- Jeg visste med en gang at hun var død, forteller Rosa Busi til Reuters.

- Det begynte å dukke opp bilder i hodet mitt. Jeg så for meg de siste sekundene av Chiaras liv, og hørte stemmen hennes, sier hun.

Ettersom det var dårlig vær kvelden hun forsvant, konkluderte Busi med at Chiara måtte ha kjørt av veien og ned i Komo-sjøen.

Da gruppen dro til sjøen, fant de til sin store overraskelse liket av det savnede kvinnen. Ingen hadde tidligere trodd at hun befant seg på bunnen av Komo-sjøen.

Oppdagelsen har skapt debatt i Italia. Mange reagerer på at politiet nektet å tro på spåkonen, slik at hun måtte få hjelp av andre til å lete etter den savnede kvinnen.

Skamfulle
- Politiet ble veldig skamfulle da liket ble funnet, sier Rosa Busi.

Skeptikerne hevder at Busi bare hadde flaks, mens andre påpeker at det allerede var en kjent teori at Chiara hadde havnet i innsjøen. Atter andre mener hun bare surfet på internett, i stedet for å snakke med den døde, som hun selv hevdet.

Men den erfarne redningsarbeideren, Remo Bonetti, sier at mysteriet aldri ville ha blitt oppklart uten den synske kvinnens hjelp.

Hendelsen har ført til at en rekke personer har kontaktet Busi for at hun skal oppklare nye saker.

- Mødre ber meg om hjelp. De savner barn og babyer. Jeg skal gjøre hva jeg kan, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.