RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spania fryser

Foto: Chema Moya (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
De som skal til de spanske ferieøyene nå, blir garantert skuffet.

Lengter du til Syden for å komme bort fra vinteren? Da bør du neppe dra til de spanske ferieøyene, der termometrene har satt bunnrekord med 7 varmegrader i det som er det kaldeste været på 35 år, skriver NTB.

Få været på mobil

På Mallorca har gassforbruket gått gjennom taket etter at temperaturen sank til 2 grader under null, meldte spanske medier fredag.

Kaos i Madrid
Også på fastlandet har turister og fastboende fått kuldesjokk. Hovedstaden Madrid ble rammet av snøvær som utløste kaos i trafikken.

Ved middagstider ble det meldt om bilkøer på til sammen nesten 400 kilometer på motorveiene rundt Madrid.

- Mange veier er stengt, spesielt i Madrid-området, der vi anbefaler folk å la bilen stå, sa en tjenestemann i trafikkmyndighetene.

Barajas-flyplassen ved Madrid måtte stenges på grunn av tett snødrev, noe som er svært uvanlig, melder nyhetsbyrået AFP.

I byen Guadalajara nordøst for Madrid stanset trafikken praktisk talt opp på grunn av store snømengder. Fra pilegrimsbyen Santiago de Compostela nordvest i landet ble det meldt om det kaldeste vinterværet på mer enn 30 år.

Varmere på Røros
Adressa sjekket temperaturen klokken 14 og her ble det målt åtte grader på Sula, sju grader i Valencia, fem grader i Trondheim, tre grader på Røros og en varmegrad i Madrid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere