RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spania trekker seg ikke ut

Sist oppdatert:
Spanske styrker blir i Irak, selv om sju spanjoler ble drept i et bakholdsangrep lørdag. Også to japanere ble drept i angrep i går.

Spanske myndigheter lar seg ikke skremme av det økende antallet angrep mot utenlandske styrker i Irak.

- Vi er der vi må være og vi kommer ikke til å overlate disse ofrene for terrorisme, her eller der, til sin egen skjebne, sa Spanias statsminister Jose Maria Aznar i en TV-overført tale til det spanske folk søndag, ifølge Reuters.

- Vi skal gjøre jobben vår med lojalitet og klarhet, sa Aznar.

Stor motstand
Opinionen i Spania er ikke like klar som Aznar. Stadig flere uttrykker motvilje mot landets engasjement i Irak. 85 prosent mener det var galt av Spania å delta i den amerikanskledede invasjonen av Irak, viser en meningsmåling.

Statsministeren sa også at det vil bli erklært en offentlig sørgedag for de sju etterretningsagentene som ble drept i Irak lørdag.

Det er rundt 1300 spanske soldater i Irak.

Vurderer å sende styrker
Også Japan vil fortsette sin innsats for gjenoppbygging av Irak, lovte statsminister Junichiro Koizumi, etter at to japanske diplomater ble drept lørdag kveld.

- Japan må ikke gi etter for terrorisme. Vi er fast bestemt på å gjennomføre det vi har påtatt oss når det gjelder humanitær bistand og gjenoppbygging i Irak. Det er ingen endring i dette, sa Koizumi, ifølge NTB-Reuters-AFP.

Innen nyttår skal Japan bestemme om militære styrker skal sendes for å delta i okkupasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere