RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spania utviser innvandrere

Sist oppdatert:
Dusinvis av innvandrere som har stormet grensa mellom Marokko og de spanske enklavene i Nord-Afrika denne uken har blitt utvist til Marokko.

Utvisningene følger etter en uke med dødelige sammenstøt mellom afrikanere som ønsker å innvandre til Spania og grensevakter i området.

De 73 mennene fra Mali ble påsatt håndjern og torsdag kveld fløyet fra den spanske enklaven Melilla til Algeciras på det spanske fastlandet. Her ble de plassert på en ferge med kurs for den marokkanske byen Tanger, melder Associated Press (AP).

Marokko har lovet oppholdssted og medisinsk tilsyn til dem som har samlet seg for å krysse grensen til Spania uten å lykkes. Likevel melder den humanitære organisasjonen Leger uten grenser at minst 400 av afrikanerne ble brakt til en ørken av den marokkanske hæren. De skal ha blitt etterlatt uten tilgang på mat, vann eller annen hjelp.

- Marokko deporterer innvandrerne til steder hvor deres liv er i fare, sier det spanske Leger uten grenser-medlemmet Carlos Ugarte til AP.

I uken som har gått har store menneskemengder forsøkt å krysse de spanske grensegjerdene i Marokko. Seks menn døde torsdag da 400 mennesker forsøkte å ta seg inn i Melilla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere