RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spanias kulturminister går av etter skattebot


Spanias kultur- og sportsminister Maxim Huerta står bakerst, nummer to fra venstre, på dette klassebildet etter det første regjeringsmøtet ledet av Pedro Sanchez (i midten) 8. juni. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Spanias kultur- og sportsminister Maxim Huerta står bakerst, nummer to fra venstre, på dette klassebildet etter det første regjeringsmøtet ledet av Pedro Sanchez (i midten) 8. juni. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Spanias ferske kultur- og sportsminister Maxim Huerta går av etter at det ble kjent at han tidligere er bøtelagt for skatteunndragelse.

Skribent og tidligere TV-anker Huerta sier på en pressekonferanse onsdag at han ikke har gjort noe ulovlig, men at han går av for å skåne statsminister Pedro Sánchez' regjering.

Sosialdemokraten Sánchez kom til makten for under to uker siden etter å ha kastet Mariano Rajoy på grunn av korrupsjonsskandalen i Rajoys konservative parti.

Sánchez har lovet å få bukt med korrupsjonen i offentlige institusjoner, og Huerta-saken regnes som et nederlag for hans ferske regjering.

Det var den spanske nettavisen El Confidencial som først meldte at Huerta var blitt bøtelagt for å ha unnlatt å rapportere inn over 200.000 euro til skattemyndighetene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere