RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spansk flyplass kostet 1 milliard euro å bygge - selges for 10.000 euro


BILLIGSALG: Ciudad Real flyplass 23 mil sør for Spanias hovedstad Madrid kan bli solgt for 10.000 euro. Det er 100.000 ganger mindre enn den kostet å bygge.
BILLIGSALG: Ciudad Real flyplass 23 mil sør for Spanias hovedstad Madrid kan bli solgt for 10.000 euro. Det er 100.000 ganger mindre enn den kostet å bygge. Foto: Wikimedia Commons
Sist oppdatert:
Investorer kan ha gjort tidenes investering.

Flyplassen ved den spanske byen Ciudad Real kostet over én milliard euro å bygge. Nå har en gruppe internasjonale investorer vunnet en konkursauksjon med et bud på 10.000 euro, melder BBC.

Investorgruppen var de eneste som kom med bud, og vinnerbudet på 10.000 euro (drøyt 90.000 kroner etter dagens kurs) er altså 100.000 ganger mindre enn det kostet å bygge flyplassen.

Flyplassen, som ligger 235km sør for Madrid, ble bygget under Spanias oppgangstid, og sto ferdig i 2008. Flyplassen var ment til å være et alternativ til den internasjonale flyplassen i Madrid. Bare fire år etter åpningen gikk flyplassen konkurs og stengte.

Det er imidlertid ikke sikkert salget blir godkjent ettersom en domstol i Ciudad Real hadde satt 40 millioner euro som laveste pris. En dommer har nå beordret en forlengelse av anbudstiden i håp om at noen skal legge inn et høyere bud.

Investorene planlegger å gjøre om flyplassen til et importhus for kinesiske varer.

Ciudad Real Central Airport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere