RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spanske katolikker godtar kondombruk

Den katolske kirken i Spania anerkjenner at kondomer spiller en viktig rolle i bekjempelsen av aids, sammen med seksuell avholdenhet og trofasthet.

I et åpenbart brudd med kirkens tradisjonelle syn, sa en talsmann for det spanske bispemøtet tirsdag ifølge Reuters at det er vitenskapelig bevist at kondomer kan forhindre spredning av sykdommen.

Etter et møte med helseminister Elena Salgado, sa Juan Antonio Martinez Camino at en fersk medisinsk studie gikk inn for å bekjempe aidsepidemien på bredt grunnlag, inkludert både bruk av kondomer og seksuell avholdenhet.

Den katolske kirkens offisielle lære forbyr bruk av kondomer, fordi det er et prevensjonsmiddel. Kirken mener seksuell avholdenhet, selv blant ektefolk, er den beste metoden for å stanse spredningen av hiv.

Den spanske kirkens uttalelse bidrar til å unngå et nytt sammenstøt mellom kirken og sosialistregjeringen, som ivrer for økt kondombruk i aids-kampen. Kirken har tidligere kritisert regjeringens forslag om å tillate homofile ekteskap, lovendringene som gjør skilsmisse og abort enklere, og beslutningen om å sette i gang forskning på stamceller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere