*Nettavisen* Nyheter.

Spår blodig år i Irak

-Vi venter oss et blodbad i år, sier en irakisk politiker til Nettavisen.

19.01.07 11:46

President George W. Bush kunngjorde natt til torsdag at han vil sende ytterligere 20.000 amerikanske soldater til Irak. Nå frykter irakere at krisen i det krigsherjede landet vil forverre seg, og at enda flere må bøte med livet.

- Vi venter oss et blodbad i Bagdad og andre deler av Irak. President George Bush har gitt grønt lys til amerikanske styrker til å støtte den irakiske hæren i alle raid mot militsgrupper i Bagdad. Vi tror at amerikanerne forbereder seg på et stort offensivt angrep mot byen al-Sadr for å ramme Al-Mahdi-militsen som står bak mange drap på folk i Bagdad, spesielt sunni-arabere, sier den irakiske parlamentsmedlemmet, Mohamed Al-Daine, til Nettavisen på telefon fra Bagdad.

Avvæpne
Den irakiske statsministeren Nuri Al-Maliki ber nå militsgruppen Al-Mahdi, som er tilknyttet den unge sjiamuslimske lederen Muqtada Al-Sadr, om å utlevere sin våpen til irakiske myndigheter.

- Ifølge informasjon som vi har fått, så kommer Bush til å presse de kurdiske myndighetene i Nord-Irak til å sende flere tusen av sine militssoldater til Bagdad for å slå ned på den sjiamuslimske militsgruppen som har base i byen al-Sadr. Flere sjiamilitære ledere og soldater nekter å være med i angrepene mot sjiamilitsgruppen, sier Mohammed Al-Daine.

Les også: Advarte Syria og Iran

Klikk på bildet for å forstørre.

Lytter ikke

- Mange kommer til å miste livet. President Bush lytter ikke til råd, og den amerikanske grunnloven gir ikke Kongressen makt til å hindre at flere tusen soldater blir sendt til utlandet. I følge grunnloven er presidenten øverstkommanderende, sier Mohammed.

Advarte Syria og Iran
Natt til torsdag advarte president George W. Bush Syria og Iran om at USA vil slå hardt ned på iranske og syriske nettverk som både trener opp og utruster fiender av USA og Irak. Like etter raidet amerikanske styrker det iranske konsulatet i Erbil i Nord-Irak. Amerikanerne arresterte fem ansatte, melder arabiske medier. Les mer her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.