RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Spår brakvalg for Thailands statsminister

Sist oppdatert:
To dager før valget i Thailand tyder alt på at statsminister Thaksin Shinawatra blir sittende.

Fredag gikk de siste valgmøtene av stabelen, uten at de ser ut til å få noen innvirkning på det endelige resultatet, melder nyhetsbyrået AP. Statsminister Thaksin har allerede blitt historisk ettersom han er den første statsministeren som har fullført hele fireårsperioden. Nå kan han nå en ny milepæl: partiet hans, Thai Rak Thai, er ventet å bli det første partiet som får en majoritet av setene i parlamentet.

20 politiske partier stiller til valg, men bare fire eller fem av dem er ventet å få plass i det 500 mann store Representantenes hus.

Thai Rak Thai fikk hele 248 seter i partiets første valg noensinne i 2001, og kan komme til å få 100 flere i årets valg, ifølge målinger.

- Stem på Thai Rak Thai, så skal jeg jobbe for dere. Fattigdom vil bli utryddet i landet - dere vil frigi de fattige, sa statsminister Thaksin i en tale fredag.

Thaksin er kjent for en økonomisk politikk som har hjulpet Thailand å komme over kneika etter den økonomiske krisen i Asia i 1997-98.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere