*Nettavisen* Nyheter.

Spår første boligprisfall siden 1995

Det engelske boligmarkedet ligger an til å få seg en real nesestyver.

28.01.08 19:05

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En kombinasjon av kreditturo, flere år med markant boligprisvekst og tøyde husholdningsøkonomier kan dra boligprisene i England ned med 2,5 prosent, eller 11.000 pund, om lag 120.000 kroner, til 187.900 pund i snitt året sett under ett, ifølge britiske medier

NA24 - din næringslivsavis

Om dette skulle vise seg å stemme er det første gang siden 1995 at boligene i England faller i verdi i løpet av et år.

Fjerde måned med fall
Spådommen kommer etter at Hometrack meldte at boligprisene falt videre i januar, den fjerde måneden på rad med nedgang, som en følge av at kjøperne holder seg unna markedet.

I løpet av januar falt boligene med 0,3 prosent. Samtidig har antallet nye kjøpere registrert hos eiendomsmeglere også falt med hele 11,5 prosent i januar.

Færre selgere
Foruten dette var det også 4,6 prosent færre boliger som ble lagt ut for salg sammenlignet med måneden før, noe som førte til at det var ti prosent færre boliger på markedet sammenlignet med for et halvt år siden.

- De underliggende prisene er fortsatt støttet av en ytterligere innstramming i tilgangen av boliger som er til salgs, en trend som sannsynligvis vil fortsette, sier Hometracks forskningsdirektør Richard Donnell i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag