Gå til sidens hovedinnhold

Spår ny superhelg

Tirsdag er det grått og trist i nord og vest, men til helgen blir det mer sol og sommer over hele landet. Sjekk været her.

I de tre nordligste fylkene og på Vestlandet er det stort sett grått vær og temperaturer på 12-14 grader tirsdag.

Men - det er ingen grunn til å tro at sommeren er forbi. Allerede fra onsdag ser det lysere ut i nord.

– Onsdag ventes det oppholdsvær og sol i Troms og Finnmark. I Nordland, Trøndelag og Møre- og Romsdal ser det ut til å bli skyet og regn i grensetraktene, men også her vil sola skinne i kystområdene på onsdag, sier meteorolog i Storm, Martin Grønnevet, til TV 2 Nettavisen.

Nytt høytrykk

Langtidsvarselet lover også godt for de tre nordligste fylkene.

– Det ser ut til at ett nytt høytrykk gradvis vil legge seg over Norge igjen frem mot helgen. I nord vil nok ikke temperaturene stige over 20 grader, men de vil ligge på mellom fem til ti grader høyere enn det som er normalt for august, sier langtidsmeteorolog Olav Krogsæter i Storm til TV 2 Nettavisen.

Opptil 24 grader i sør

Tordenværet som var ventet på Østlandet og Sørlandet, slo inn fra Gardermoen og østover mot Sverige mandag ettermiddag. Uværet lot imidlertid vente på seg på Sørlandet. Tirsdag er det 24 grader i Kristiansand.

– Det er fortsatt fare for tordenbyger, regn og lavere temperaturer i store deler av Sør-Norge på onsdag, torsdag og fredag. Men til helgen vil det nye høytrykket som er på vei gi temperaturer på mellom 20 og 24 grader. Det ventes nok en solfylt helg i store deler av den nedre landsdelen, sier Krogsæter.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett