*Nettavisen* Nyheter.

Spår papiravisens undergang

Papirutgaven til The New York Times har en usikker fremtid, ifølge eieren av verdens mest anerkjente avis.

08.02.07 09:39

- Jeg vet virkelig ikke om vi kommer til å trykke The Times om fem år, og vet du hva? Jeg bryr meg faktisk ikke, sier Arthur Sulzberger, som er eier, styreformann og utgiver av avisen, til Haaretz.

The New York Times har opplevd en stor nedgang på antall solgte aviser de siste fire årene, og Sulzberger sier at hovedfokuset hans ligger nå på hvordan avisen på best mulig måte skal takle overgangen fra papir til Internett.

- Internett er et fantastisk sted å være, og her ligger vi i ledelsen, poengterer han.

Papirutgaven til New York Times har 1,1 millioner abonnenter, mens nettutgaven har 1,5 millioner lesere per dag. Sulzberger sier at New York Times er på en reise som vil ende den dagen selskapet bestemmer seg for å legge ned papirutgaven.

- Dette vil markere slutten på overgangen. Det vil være en lang reise med mange hindringer, sier han.

Men Sulzberger mener at inntjeningsmulighetene ikke blir svekket når papirutgaven blir lagt ned. Han understreker at nettutgaven slipper kostnader i forbindelse med trykking og distribusjon.

- Disse kostnadene er ikke i nærheten av kostnadene til papiravisene. Forrige gang vi hadde en stor investering i papirutgaven kostet det oss én milliard dollar. Utvikling av nettsteder er ikke i nærheten av å nå disse høydene, sier Sulzberger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.