RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparker 1100 tollere

mexico tollvesen toller grensekontroll
mexico tollvesen toller grensekontroll Foto: Sandy Huffaker (Scanpix/Getty Images/AFP)
Sist oppdatert:
Mexico går drastisk til verks for å bekjempe korrupsjon.

Nærmere 1100 tollere ved Mexicos flyplasser og grensekontroller har fått sparken.

En ny styrke på 1470 tollere står nå klare til å ta over jobben.

Reuters siterer avisen Reforma på de dramatiske tiltakene som Mexico nå tar for å fjerne korrupsjon i tollvesenet, og stoppe flyten av narkotika og våpen over grensen.

Ikke bekreftet
Finansdepartementet har så langt ikke kommentert saken, og tollvesenet tok søndag ikke telefonen da opplysningene ble forsøkt bekreftet.

Ifølge Reforma skal de mange av de sparkede tollerne få muligheten til å søke nye jobber i tollvesenet, men mange av dem vil også bli overlatt til påtalemyndigheten mistenkt for å ha tatt betalt for å hjelpe smuglere.

Krig
Siden president Felipe Calderon tok makten i desember 2006 har Mexico ligget i krig med narkotikakartellene, og de har ligget i krig med hverandre. Mer enn 13.000 mennesker er drept. De fleste er mafiamedlemmer, soldater og politi.

Titusenvis av soldater er i dag involvert i krigen mot narkotikakartellene, og soldater skal også ha tatt over minst én grensekontroll i forbindelse med overgangen til nye tollere.

Mens store mengder narkotika eksporteres fra Mexico, mottar landets kriminelle enorme mengder moderne våpen. Dette gjør narkotikakrigen vanskelig for myndighetene.

Nå håper de at nye tollere ikke skal la ulovlige sendinger gli gjennom hendene deres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere