RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spaserte ut fra ulåst fengsel

Det rømmes friskt fra svenske fengsler. Siste mann ut - bokstavelig talt, og i hvert fall foreløpig - er en 40 år gammel mann som spaserte ut fra en anstalt i Uddevalla, etter at vokterne hadde glemt å låse døren.

Vakthavende syntes synd på to arrestanter som svettet på varme celler sist onsdag, og tok den ene med seg ut i luftegården. Celledørene ble stående på gløtt da de gikk, og 40-åringen som satt igjen var ikke sen om å gripe sjansen til å fordufte.

- Døren kan settes i såkalt sperrestilling med noen centimeters åpning. Mannen lirket ut hånden og fikk opp døren, som ved en forglemmelse ikke var låst, forteller Stefan Lång ved politiet i Uppsala til Stockholm-tabloiden Aftonbladet.

Rømningen i Uddevalla skjedde samme dag som tre tungt kriminelle stakk av fra et fengsel i Norrtälje, hjulpet av væpnede menn utenfor fengselet. I slutten av juli rømte fire fanger fra det strengt sikrede Hall-fengselet i Södertälje sørvest for Stockholm.

Politiet satte inn store ressurser for å få tak i rømlingene fra Norrtälje og Södertälje, som til dels er farlige folk. Episoden i Uddevalla mellom Göteborg og norskegrensen regnes som mer harmløs, men er likevel pinlig for svenske myndigheter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere