RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spent i Minsk

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Via tekstmeldinger på mobiltelefoner oppfordret opposisjonen i Hviterussland til demonstrasjoner i Minsk mandag kveld.

- En SMS-kampanje fra opposisjonen mandag oppfordret alle om å møte opp til ny demonstrasjon iført blåe jakker. Oktoberplassen fylles igjen med mennesker som er lei diktaturet, sier Unge Venstres generalsekretær, Audun Rødningsby, ifølge en pressemelding. Han befinner seg i Hviterusslands hovedstad og sier situasjonen er svært spent.

- Det blir spennende å se hvor stort oppmøtet blir og hvor lenge demonstrasjonen kommer til å vare. Noen har iallfall tenkt å bli en stund, for litt siden møtte jeg en person med et telt, sier Rødningsby.

Ifølge Rødningsby er store deler av byen nå sperret av. Søndag tillot sikkerhetspolitiet at folk sto som tilskuere rundt Oktoberplassen.

- Mange jeg har vært i kontakt med sier at det kan skje ting i kveld, men til forskjell fra det som i sin tid skjedde i Ukraina, så er man veldig dårlig organisert. Det er ingen effekter som deles ut, og det finnes heller ikke høytalere, sier Rødningsby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere