RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sperret inne i 50 år

Sist oppdatert:
Bryllupsdagen 1958 siste dag i frihet for italiensk kvinne.

En italiensk kvinne er blitt holdt fanget av sin mann siden 1958, og kom først ut denne uken, skriver den italienske avisen Corriere della Sera, ifølge Telegraph.co.uk.

Etter bryllupet i Val di Non i Nord-Italia gjorde mannen sitt til at kvinnen til enhver tid var under kontroll. Han låste dører og vinduer hvis han gikk ut, og kvinnen ble holdt svært tett dersom de to gikk ut, og hun fikk ikke under noen omstendigheter snakke med andre.

Området Val di Non er relativt sparsommelig bebygd, og det er trolig noe av grunnen til at mannen kunne holde sin kvinnen unna resten av samfunnet så lenge.

- Sjalusi
Først da kvinnen denne uken fikk et hjerteinfarkt ble saken kjent. Ektemannen hadde ikke mulighet til å bli med kvinnen til sykehuset, og hun valgte å fortelle hele historien til sykehuspersonellet. Mannens vanvittige sjalusi er årsaken til at hun ble holdt sperret inne mot sin vilje.

- Han låste henne inne om han gikk ut. Han kom hjem igjen hver dag ved femtiden, og da ville han låse hele huset. Hun fikk ikke engang se sine barn, og de ble ikke tillatt å besøke. Hun fikk heller ikke se på tv, og iblant slo han henne, sier en talsmann for politiet i byen Trento, lenger ned i Val di Non.

- Kvinnen var modig
- Vi trådte inn umiddelbart etter at sykehuset viderebrakte kvinnens historie, og vi tok kontakt med den lokale påtalemyndigheten, sier talsmannen.

- Kvinnens liv er ødelagt av ektemannen. Hadde det ikke vært for sykehusbesøket og at kvinnen turte å fortelle sin historie ville dette bare fortsatt. Hun har vært modig, sier han.

Politiadvokat Fabio Biasi i Trento utstedte ordre om at mannen skulle isoleres mens etterforskningen foregikk. Paret er ikke identifisert, men skal være i syttiårene.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere