RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sperret inne i ti måneder

Sist oppdatert:
Australske Cornelia Rau (38) ble holdt tilbake av immigrasjonsmyndighetene i sitt eget land i ti måneder.

Presset øker på australske myndigheter for å få en forklaring på hvordan Cornelia Rau (38) kunne bli holdt tilbake av immigrasjonsmyndighetene i ti måneder.

Fire av månedene tilbrakte Rau i Baxter Detention Center i Port Augusta, om lag 320 kilometer nord for Adelaide. Senteret huser en av Australias nyeste flyktningeleire, og er omstridt med sine høye, elektriske gjerder.

Rau havnet i senteret etter at hun først ble savnet fra en psykiatrisk avdeling på en klinikk i Sydney i mars 2004. En måned senere overga politiet i Queensland kvinnen til immigrasjonsmyndighetene, melder australske ABC News. Årsaken skal være at hun manglet identifikasjonspapirer.

I Australia krever nå den politiske opposisjonen at innvandringsminister Amanda Vanstone kommer med en forklaring på hvordan en australsk kvinne kunne bli holdt tilbake av immigrasjonsmyndighetene i tilsammen ti måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere