Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialstyrker hjelper opprørshæren

Foto: GIANLUIGI GUERCIA (Afp)
Sist oppdatert:
Opprørshæren i Libya får hjelp på bakken fra utenlandske spesialstyrker.

Utenlandske spesialstyrker fra Storbritannia, Frankrike, Jordan og Quatar hjelper opprørshæren med å vinne kontrollen over Tripoli og andre byer i Libya, skriver CNN .

Nyhetskanalen siterer en anonym kilde i Nato.

Særlig britiske soldater skal ha hatt en finger med i spillet når det gjelder å få opprørshæren bedre organisert. Noen av disse utenlandske styrkene skal ha rykket fram mot Tripoli sammen med opprørshæren.

Spesialstyrkene har først og fremst hjulpet opprørshæren med å forbedre sin taktikk, ifølge kilden, men de har også kommet med informasjon om hvilke mål Natos fly skal bombe og har videre gjennomført rekognoseringsoppdrag i Tripoli. Dette har vært særlig avgjørende de siste dagene med soldater fra begge sider i borgerkrigen så nær hverandre.

Fortsatt kamper i Tripoli
Torsdag meldes det at opprørerne kjemper mot Gaddafi-lojale styrker i gatene i Libyas hovedstad.

Opprørerne i Libya har utlovet en dusør på nærmere 10 millioner norske kroner for den som fanger eller tar livet av Muammar Gaddafi.

I Benghazi kunngjorde Det nasjonale overgangsrådet onsdag at libyske forretningsmenn bidrar med 1,7 millioner dollar i dusørpenger og sier i tillegg at de gir amnesti til den som tar på seg oppdraget, melder Al Jazeera.

Reagerer på dusør
Norge var et av flere land som tirsdag anerkjente overgangsrådet i Libya, men SVs parlamentariske leder Bård Vegar Solhjell reagerer på at det utloves en belønning for eventuelt å ta livet av Gaddafi.

Han sier Norge sammen med andre Nato-land straks må ta kontakt med rådets leder Musafa Abdul Jalil.

- Det er uhyrlig at det loves belønning for å drepe Muammar Gaddafi. Dette er svært farlig for arbeidet med forsoning i Libya, og for FN i lignende situasjoner i fremtiden, sier Solhjell til NRK.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!