Spiddet av okse

Tusenvis av djerve kvinner og menn sprang fra oksene i Pamplona søndag. En mann ble spiddet i magen.

09.07.06 11:46

Oksene som ble brukt søndag kommer fra en farm der man spesialiserer seg på ekstra store og sterke dyr. Det fikk en mann kjenne på kroppen.

21-åringen er innlagt med alvorlige skader etter at han ble spiddet i mageregionen av en okse. Hendelsen skjedde like ved rådhuset i Pamplona. To andre personer er også innlagt på sykehus med skader i hodet og brystet.

Ingen av de seks oksene som deltok i søndagens løp veide under 650 kilo. Oksene, som kommer fra Miura-farmen, er velkjente for å være de raskeste og sterkeste oksene som deltar i Pamplona. Samtidig blir de ofte valgt nettopp til søndagsløpene fordi de holder seg samlet i en flokk, noe som gjør det tryggere for løperne.

Kilder ved rådhuset i Pamplona sier til AP at søndagens løp var et av de raskeste på 25 år. De vel 800 meterne ble unnagjort på bare to minutter, noe som er om lag ett minutt fortere enn gjennomsnittet.

Den verste skaden så langt i år kom på den første dagen. Da ble en 31 år gammel amerikaner delvis lammet.

Siden man begynte å føre statistikk over de skadde i 1924 har 13 mennesker blitt drept i okseløpene i Pamplona. Den siste fataliteten skjedde i 1995.

Her kan du se video av dagens løping (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.