*Nettavisen* Nyheter.

Spiddet i mammas mage

To måneder før termin ble Adam knivstukket i mammas mage. Se video.

14.02.07 14:08

Han ble forløst ved keisersnitt, bare 31 uker gammel, og fikk buken sydd sammen med flere sting.

Adams mor Viktoria ble knivstukket i magen av mannen hun ventet barn med. Babyen ble forløst og sendt direkte til Astrid Lindgrens barnesykehus, der han ble operert for omfattende skader på tarmene.

I dag er Adam en frisk og fin femåring. Han har ingen mén etter det som skjedde, annet enn et stygt arr på magen.

Ikke rettsvern
Ingen er så langt dømt for ugjerningen som rammet Adam så hardt – før han kom til verden.

Svensk TV 4 sender i kveld en dokumentar om Adam og hans familie. Her går det frem at rettssikkerheten til fostre i Sverige nærmest er ikke-eksisterende.

Knivstikkeren ble dømt til 5 års fengsel for mishandlingen av Adams mamma. Og Adam har aldri fått vite at det var hans biologiske far som overfalt mammaen hans.

At babyen i magen bare så vidt kom fra det med livet i behold, ble aldri diskutert i retten. Før man blir født, kan man heller ikke utsettes for en forbrytelse, i henhold til svensk lov.

- Stemmer det med vårt syn på den beskyttelse et levedyktig foster bør ha?, spør professor i strafferett, Madeleine Leijonhufvud i en kommentar til tv4.se

På hemmelig sted
I dag har Adam fått en lillebror. Han bor sammen med mamma og hennes mann, Per, som Adam kaller for pappa. Familien bor under skjult identitet på et hemmelig sted i Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.