RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spielberg dropper Kina-OL

Sist oppdatert:
Hollywood-regisssøren protesterer mot Kinas Sudan-politikk.

Den Oscar-vinnende filmregissøren Steven Spielberg trekker seg fra arbeidet som rådgiver for De olympiske leker i Beijing. I en uttalelse sier amerikaneren at årsaken er landets Sudan-politikk og konflikten i Darfur-regionen, ifølge Reuters.

- Min samvittighet tillater meg ikke lengre å fortsette som vanlig, sier han.

Avgjørelsen skjer samme dag som en rekke Nobelpris-vinnere har sendt et brev til Kinas president hvor de ber landet forandre sin holdning til Darfur-konflikten.

Kina er den ledende importøren av olje fra Sudan og forsyner landets myndigheter med våpen. Kritikere mener Kina gir Sudan diplomatisk dekning for å fortsette å nekte utplassering av en internasjonal fredsstyrke i Darfur.

- På det nåværende tidspunkt kan ikke min tid og energi brukes til olympiske seremonier. I stedet må jeg gjøre alt jeg kan for å stanse ubeskrivelig forbrytelsene mot menneskeheten som fortsatt begås i Darfur, sier Spielberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere