Spilte russisk rulett på TV

Foto: (Channel 4)

Den britiske illusjonisten Derren Brown trosset all kritikk og trykket på avtrekkeren mens revolvermunningen pekte mot hans eget hode. Alt mens TV-kameraene rullet.

06.10.03 10:37

TV-kanalen Channel 4 skulle egentlig sende stuntet direkte søndag kveld, men nøyde seg til slutt med å sende stuntet noen sekunder forskjøvet, i tilfelle det skulle gå galt.

Psykologiske tester
Revolveren ble først ladet av en av 12.000 frivillige som hadde meldt seg, med én kule. Revolveren ble deretter gitt til Brown som rettet våpenet mot sin egen tinning. Brown hevder han brukte psykologiske tester for å kunne «vite» i hvilket av de seks kammerene kulen befant seg.

Han fyrte deretter av to skudd mot sitt eget hode, uten at noen kule kom. Det tredje skuddet avfyrte han mot en sandsekk, fordi han ikke var sikker. Også det kammeret var tomt. Så skjøt han et nytt skudd mot hodet. Før han skjøt det femte mot sandsekken. Det femte inneholdt kulen.

Hard kritikk
Brown har fått hard kritikk av politiet, psykologer og våpen-motstandere. De mener at dette kan føre til at unge prøver lykken på samme måte som Brown, eller til å presse sårbare mennesker til å ta sitt eget liv.

- Jeg er sjokkert. Det sender et helt feil signal. Vi kommer til å få unger som vil kopiere dette, og vi kommer muligens til å se flere tragedier, sier overinspektør ved South Yorkshire-politiet, Rick Naylor.

Blåser vekk kritikken
Channel 4 vil likevel ikke ta kritikk. I promo-materialet til programmet stod det å lese: «Derren Brown vil forsøke å skyte seg selv i hodet direkte på Channel 4».

Brown selv fortalte villig vekk om stuntet, og om hvordan han kom på å gjøre det.

- Tja, du vet. Man går på byen og tar noen drinker, og i neste øyeblikk oppdager du at du har gått med på å skyte av deg hodet, sa Brown, ifølge The Guardian.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.