*Nettavisen* Nyheter.

Spiser paracet for å dø

Stadig flere unge svenske jenter forsøker å begå selvmord med reseptfrie smertestillende medikamenter.

25.10.05 19:21

Svenske eksperter slår alarm etter at det har vist seg at stadig flere unge jenter forsøker å ta livet av seg ved ta overdoser med reseptfrie smertestillende medisiner som Alvedon og Ipren, melder svensk TV4.

- Må begrenses
Bruno Hägglöf i den svenske foreningen for barne- og ungdomspsykiatri, mener tilgjengeligheten på reseptfrie smertestillende legemidler må begrenses.

- Overdosering med paracetamol er klart vanligere nå enn for 20 år siden. En aldersgrense ved innkjøp kunne være en bra idé, sier Hägglöf.

Ifølge TV4, mener også omsorgsminister Ylva Johansson at tilgjengligheten må begrenses når det viser seg at legemidler brukes av unge kvinner for att skade seg selv.

«Pinefull» måte å dø på
På et spørsmål på det norske nettstedet DoktorOnline svarer spesialist i allmennmedisin Christian Anker at «disse midlene (..) er lite giftige og derfor uegnet til selvmordsforsøk.»

Skulle man ta en kraftig overdose advarer legen at «Denne måten å dø på er langsom og meget pinefull».

Anker understreker samtidig at reseptfrie paracetamol-preparater som Paracet, Alvedon, Panodil, Pamol og Pinex er trygge legemidler mot høy feber og smerter hvis man følger bruksanvisningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag