Gå til sidens hovedinnhold

Spissrotgang på vei til retten

- Denne rettssaken er en farse, sier faren til drapstiltalte Tjostolv Moland.

De drapstiltalte nordmenne Tjostolv Moland og Joshua French ble ble ført til fots gjennom gatene i Kisangani på vei til rettslokalet fredag. Bildene fra Kongo viser to skjeggete menn omgitt av væpnede soldater og politifolk.

Følger saken hjemme i Norge
- Snart blir det klart for alle hva slags farse dette er, sier Knut Moland til Nettavisen. Tjostolv Molands far følger rettssaken hjemmme på Vegårdshei slik den dekkes av norske medier i Kongo.

Han reagerer sterkt på opplysningene om at sønnen og medtiltalte ble ledet i spissrotgang gjennom gatene og på at bare deler av rettssaken oversettes til engelsk.

Utsatt til tirsdag
Aftenpostens journalist Fred Gjestad, som er til stede og dekker rettssaken, skriver på Aftenposten.no og Twitter at retten bestemmer at rettssaken blir utsatt til tirsdag. Aktor ba om en dags pause for å svare på beskyldningene fra de tiltaltes advokat.

- Systemet er helt korrupt
- Dette er det totale barbari. Jeg har ingen forventninger til denne rettssaken. Alle skal ha penger. Systemet er helt korrupt, sier Knut Moland til Nettavisen fredag.

Håper på hjelp fra UD
Knut Molands håp er at Utenriksdepartementet etter rettssaken vil sette alt inn på å få de to nordmennene ut av landet.

- UD kan få det til, hvis de vil, sier Moland.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter