RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spøkte om «Monster-Hillary»

Sist oppdatert:
Pulitzerprisvinner og Barack Obamas eksrådgiver var i Oslo for å snakke om sin helt.

Samantha Power ble nødt til å trekke seg som Barack Obamas utenrikspolitiske rådgiver etter at hun snakket uten filter med en journalist tidligere i år. Power kom til skade for å kalle Hillary Clinton for et monster under et intervju med avisen The Scotsman.

Dette resulterte i at hun måtte trekke seg.

Men Power har ikke ligget på latsiden etter den noe pinlige monsterkommentaren.

Torsdag var hun i Oslo for å lansere sin bok «Redningsmannen», som tar for seg livet til FNs spesialutsending til Irak, Sergio Vieira de Mello. Brasilianeren ble drept i et selvmordsangrep på Canal hotell i Irak 2003.

Manglende engasjement
Harvard-professoren Power har brukt de siste fire årene til å intervjue 400 personer for å dokumentere livet til FN-mannen. Hun brukte mye av sin tid under et seminar på Gyldendal til å fortelle om USAs manglende engasjement i FN-organisasjonen. Men hun var overbevist om at Barack Obama ville bidra til å styrke organisasjonen hvis han ble valgt til president.

Videre skrøt hun idealisten Vieira de Mello opp i skyene og sa at han i likhet med Obama hadde et helt spesielt håndlag med ord.

- Han sa alltid at frykt er ingen god rådgiver, sa hun og antydet at Obama hadde blitt inspirert av Vieira de Mello.

- Men det kan ikke jeg ta æren for - nå som jeg er forvist, sa hun lattermildt og henviste til monsterkommentaren som kostet henne jobben.

Boken hennes blir i disse dager lansert på norsk av forlaget Gyldendal ARENA.

Tragisk
Vieira de Mello ble drept etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften utenfor et hotell i Bagdad. 22 mennesker ble drept i angrepet.

- Sergio overlevde faktisk selve angrepet, men ble begravd i ruinene. Det som er så urovekkende med denne tragiske historien, er at selv om Bush argumenterte med at hensikten med krigen i Irak var å stanse terrorisme, så hadde ikke amerikanerne lagt noen plan i forkant av krigen for hvordan de skulle reagere på terrorangrep, sier hun til Nettavisen.

Vieira de Mello ble liggende i live i tre timer under ruinene, men livet hans sto ikke til redde. Ifølge Power var en rusten sag alt redningsarbeiderne hadde å jobbe med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere