Gå til sidens hovedinnhold

Spøkelser skremmer turister

Ett år etter tsunamien brer spøkelseshistoriene om seg på Thailand. Utenlandske spøkelser skal være de vanligste.

I thailandske lokalaviser kan man stadig lese spøkelseshistorier etter den tragiske flodbølgen som etterlot seg 5300 omkomne og 2900 savnede i jula 2004, skriver magasinet National Geographic.

En drosjesjåfør på Phuket forteller at han ble stanset av fire vestlige turister som ville til flyplassen. Sjåføren skravlet i vei mens han kjørte, men da han kom fram til flyplassen, oppdaget han at han var alene i bilen.

Nedlagte flyruter
Antall turister som ankommer Bangkok har falt med 27 prosent mellom januar 2004 og januar 2005. Turiststrømmen fra Korea og Japan har falt dramatisk, og flere asiatiske flyselskap har nå lagt ned sine direkteflyvninger til Phuket.

Den thailandske turistministeren Somsak Thepsuhtin har uttalt på lokalradio at dette er fordi asiatiske turister er engstelige for spøkelser.

Åndetro
Tro på spøkelser og ånder er utbredt i asiatiske kulturer, sier religionsforsker Steven Heine ved Florida International University til National Geographic.

For eksempel tror mange at ånder som ikke er lykkelige fordi de døde på en grusom måte eller ikke fikk en skikkelig begravelse, kan bli aggressive mot de levende, forteller Heines.

Når noen dør før tiden, tror mange også at spøkelsene vil holde seg nær ulykkesstedet og plage levende som nærmer seg.

Buddhister tror at åndene til de som dør en voldsom død vil streife rundt til de blir beroliget og velsignet. I dagene etter tsunamien kunne man se buddhistmunker som spredde hellig vann på strendene.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar