Spøker det på Sinsen?

Foto: Yvonne Haugen

Dette kunne også ses fra verdensrommet. Se bildet.

15.12.06 11:09

Bildet er tatt på Sinsen i Oslo i natt. Nordlyset kunne også sees fra verdensrommet.

Svensk-norske Christer Fuglesang fikk oppleve nordlyset fra en litt spesiell utkikkspost.

- Oh yeah, dette er så kult. Hele horisonten er et stort nordlys. Det er ganske annerledes å se det under seg, utbrøt romfareren i natt, skriver svenske Aftonbladet.

Se video: Ut på romvandring igjen.

Sveipte over Europa
Fuglesang var natt til fredag ute på sin andre romvandring for å montere en ny elektrisitetsforsyning da lysfenomenet utspilte seg under ham. Det var da romstasjonen sveipte over Europa mot Sør-Sverige at nordlyset kunne sees fra romstasjonen.

De kraftige solstormene påvirket også Fuglesang og de andre astronautene på Discovery-ferden på ikke fullt så behagelige måter. Protonene som sola sendte ut, kan nemlig skade astronautene mens de er ute på romvandring.

Foto: SCANPIX/AP

Soleksplosjon
Seniorrådgiver ved Norsk Romsenter, Pål Brekke, forteller mer om det spektakulære nordlyset som vi kunne oppleve natt til fredag.

- Det var på onsdag at vi fikk en kraftig soleksplosjon i rommet, noe som også førte til at Fuglesangs romstasjon fikk problemer. Nesten to døgn etter nådde det ned til oss og det blafrende, fantastiske nordlyset vi kunne se i natt var faktisk bevegelser i jordens magnetfelt, sier Brekke til Nettavisen.

Ny sjanse til helgen
De som ikke klarte å holde seg våkne da det utrolige nordlyset utspilte seg, kan likevel få en ny sjanse til helgen.

- Det er veldig gode muligheter at vi kan få se et lignende nordlys på lørdag kveld og natt til søndag. Det kommer selvfølgelig an på været, men det er gode sjanser for at vi kan få oppleve det igjen, understreker han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag