*Nettavisen* Nyheter.

Sporet opp sønnens morder

I 1993 ble James Bulger (2) torturert og drept av to andre barn som i dag har fått ny identitet og et nytt liv. Men moren til toåringen sporet på egen hånd opp sønnens morder. Les den sterke historien hennes.

28.11.04 14:49

12. februar 1993.

Da Robert Thompson og Joe Venables var ti år gamle, tok de med seg toåringen James Bulger fra et kjøpesenter i Liverpool . De lokket gutten med seg til en skinnegang i nærheten, hvor de torturerte ham og til slutt slo ham ihjel med en murstein.

I dag er drapsmennene begge 21 år gamle. De har vært på frifot og levd under falsk identitet og med skjult bosted siden 2001.

Men James Bulgers mor Denise Fergus (37) ønsket å finne morderne.

Lammet av skrekk
Ifølge News of the World mottok Fergus et brev fra en anonym avsender som sa han ikke visste hvor Robert Thompson bodde, men at han kjente til hans daglige bevegelser.

Denise Fergus oppsøkt området beskrevet i brevet en rekke ganger og ventet. Og ventet.

I september fikk hun øye på Thompson.

Mer enn ti år etter rettsaken kjente hun igjen hun sitt barns drapsmann umiddelbart, skriver Sky News. Hun ble lammet av skrekk.

- Jeg kjente igjen det klumpete ansiktet hans på øyeblikket. Det var et sjokk å se ham rett foran meg, sier 37-åringen til News of the World.

Vil finne Venables
- Dette var personen som drepte min lille James. Personen jeg sist så som en smilende 11-åring på anklagebenken for alle disse årene siden.

- Jeg ville storme mot ham og skrike «hvorfor myrdet du sønnen min». Men jeg ble som forsteinet - paralysert av hat, forteller den ulykkelige moren.

Nå vil hun spore opp den andre av drapsmennene, Joe Venables.

- Det gir meg en følelse av makt å vite at jeg kan finne drittsekkene, forklarer Denise Fergus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.