RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprengte buss og restaurant

Sist oppdatert:
Mandag ble minst 21 mennesker drept og mer enn 39 såret i bombeangrep i Bagdad og Mosul.

En selvmordsbomber sprengte seg i luften på en buss i Bagdad, og tok livet av minst 12 personer.

Angrepet skjedde i det sjia-dominerte Kadhimiya-området, og såret minst ni mennesker.

I Bagdad gikk det også av en bombe av nær dagarbeidere som stod i kø og ventet på jobb. I Mosul sprengte en selvmordsbomber seg i luften i en restaurant. Tilsammen er minst 21 drept og mer enn 39 såret i den blodigste dagen i Irak på flere dager.


Advarte irakerne
Den amerikanske ambassadøren i Irak advarte mandag politikere i landet om at de kan miste støtte fra USA hvis de ikke får til en nasjonal enhetsregjering.

- USA vil ikke investere sine ressurser i institusjoner drevet av sekteriske elementer, sa ambassadør Zalamay Khalilzad på en av sine sjeldne pressekonferanser mandag.

Utspillet kom etter at irakiske politikere har klaget over at regjeringsforhandlingene etter valget i desember går tregt på grunn av sterke meningsforskjeller mellom landets sjiamuslimske, sunni-arabiske og kurdiske politiske partier, melder AP.

Slapp gisler fri
To makedonere ble sluppet fri i byen Basra etter at de ble kidnappet torsdag. De to mennene jobbet for et makedonsk rengjøringsbyrå ved Basra internasjonale flyplass. Kidnapperne krevde en million dollar i løsepenger fra deres arbeidsgiver. Det var mandag formiddag uklart om det hadde blitt gjort en utbetaling, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere