*Nettavisen* Nyheter.

Sprengte seg selv i flyktningleir

Foto: STR (EPA)

Minst 28 drept da kvinnelig selvmordsbomber gikk til angrep på Sri Lanka.

Minst 28 mennesker er drept og 90 er skadd etter at en selvmordsbomber sprengte seg like ved en flyktningleir nord på Sri Lanka, melder Reuters.

Kvinnen hadde kommet til et sjekkpunkt for flyktninger som er på vei ut fra det krigsrammede området, da hun utløste sprengladningen.

- To offiserer og 18 andre fra hæren mistet livet, i tillegg til at to offiserer og 48 andre ble skadd. Åtte sivile ble drept og 40 skadd. Mange av dem er kvinner og barn, sier talsperson for hæren, Udaya Nanayakkara, melder CNN.

- Soldatene skjøt
Flyktningeleiren i Mullaittivu er opprettet for å gi sivilbefolkningen, som har vært innestengt i området der regjeringssoldater har omringet Tamiltigrene, nødvendige medisinsk behandling, mat og ly.

Ifølge forsvarsdepartementet ankom kvinnen sammen med andre flyktninger, og sprengte seg selv før vaktene ved sjekkpunktet fikk visitert henne. Myndighetene anklager Tamiltigrene for å stå bak angrepet.

LTTE på sin side skriver på sine nettsider at regjeringssoldater skal ha åpnet ild mot flyktninger inne i den såkalte sikre sonene, og tatt livet av minst 80 mennesker og skadet 200.

Ubekreftet
Tallene kan ikke bekreftes av uavhengige medier, ettersom myndighetene på Sri Lanka har stengt ute alle journalister og de aller fleste humanitære organisasjoner. Kampene mellom regjeringssoldater og Tamiltigrene (LTTE) tok seg opp 1. januar, da soldater tok seg inn i nordøst og bombet tigrenes byer.

Både regjeringen og LTTE er dessuten kjent for å overdrive tapstall.

14.000 flyktet
Det er ukjent hvor mange som har mistet livet i det som av regjeringen kalles den siste fasen for å utrydde LTTE, men det er liten tvil om at sivilbefolkningen lider voldsomt. 250.000 sivile har vært innestengt i området, som er på størrelse med Vestfold fylke.

I løpet av den siste uken har rundt 14.000 sivile flyktet fra krigsområdet i nord.

Uavhengighetskampene mellom LTTE og srilankiske myndigheter har pågått siden 1983, og har kostet 70.000 mennesker livet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag