Gå til sidens hovedinnhold

Sprer bilde av drapsmannen

Bilder av Anna Lindhs mulige morder spres fredag kveld blant politifolk i Stockholm i håp om at noen av politifolkene skal kjenne ham igjen.

De fleste overvåkningskameraene på kjøpesenteret NK tar ikke opp bildemateriale, og politiet har ikke lykkes å skaffe bilder av selve ugjerningen.

Men på en videosekvens fra et kamera i en annen etasje enn der mordet skjedde, har politiet oppdaget en person de anser for å være svært interessant. Videoen ble tatt opp like før drapet.

- Interessant figur

- Bildet viser mange personer som beveger seg. Men det viser også en mer interessant figur som vi nå forsøker sortere ut, sa etterforskningsleder Leif Jennekvist fredag ettermiddag.

Ifølge Aftonbladets nettutgave er det bilder av denne mannen som nå er sendt ut til politifolk i hele Stockholm. Teorien er at en tidligere kjent voldsmann står bak drapet og at en eller annen politimann kan kjenne igjen vedkommende på bildet.

Vurderer å frigi bilder

- Vi vet enda ikke hvem han er og overveier å vise bildene for visse utvalgte vitner, sa Jennekvist tidligere fredag. Han understreket at politiet vil være forsiktige med å offentliggjøre bilder, for å unngå å påvirke vitner.

Blant sentrale vitner etterlyser politiet en kvinne som kan ha fått et godt bilde av gjerningsmannen. Kvinnen skal ha vært ikledd i rød kåpe og ha et sydlandsk utseende.

Politiet har fått inn over 1000 tips i jakten på mannen som drepte Anna Lindh, melder svensk TV1.

Les mer:

Alt om Lindh-drapet

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar