RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprikende målinger i USA

Sist oppdatert:
John Kerry leder over George W. Bush i flere viktige delstater foran presidentvalget om tre uker. Men målingene på riksplan spriker.

Kerry har hatt betydelig framgang i en rekke av de såkalte slagmarkstatene, der utfallet blir avgjørende for valgresultatet som helhet. Dette skyldes at disse statene sender mange representanter til valgmannskollegiet som foretar det endelige, formelle presidentvalget.

Blant delstatene der Kerry nå vinner økt oppslutning, er Pennsylvania, Ohio og Florida. For fire år siden endte valget i Florida i det rene kaos, og først etter omtelling og langvarig krangel ble seieren i delstaten tildelt Bush, som dermed også vant på riksplanet.

- Bush har fortsatt en knapp ledelse. Men jeg våger å spå at den av de to som vinner to av tre i gruppen Pennsylvania, Ohio og Florida også vinner presidentvalget som helhet, sa professor i statsvitenskap Eric Davies til nyhetsbyrået AFP mandag.

En landsomfattende meningsmåling for avisen Washington Post og fjernsynsselskapet ABC mandag viste at Bush leder over Kerry med 51 mot 45 prosent. Men samtidig ga en måling for avisen USA Today og fjernsynsselskapet CNN Kerry ledelsen med 49 mot 48 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere