RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje/Sara Marie Vollset (Nettavisen)

Sør-Korea med krisetiltak

Sist oppdatert:
Det asiatiske landet hoster nå opp flere hundre milliarder kroner.

De sørkoreanske myndighetene annonserer søndag diverse tiltak for å sikre landets banker mot kollaps.

NA24 - din næringslivsavis

Sør-Korea melder at de garanterer for bankenes eksterne utenlandsgjeld samtidig som de pumper store mengder frisk kapital inn i systemet, ifølge Associated Press.

Over 650 milliarder
Krisetiltakene innbefatter at opptil 100 milliarder dollar stilles som sikkerhet for de nasjonale bankenes voksende utenlandske valutagjeld i tre år.

- Myndighetene og Bank of Korea vil sammen tilføre nok dollarlikviditet til banksektoren, sier ministeren for strategi og finans Kang Man-soo, ifølge nyhetsbyrået.

Myndighetene og sentralbanken vil også tilføre ytterligere 30 milliarder dollar i likviditet til banksektoren ved å benytte seg av landets reserver.

- Vil bankene overleve?
Sør-Korea har ved gjentatte anledninger sagt at det ikke er noen problemer med bank- og finanssektoren i landet og at de har mer enn store nok økonomiske muskler til å rydde opp i problemene, da de har 240 milliarder dollar i utenlandske valutareserver.

Annonseringen kommer kort tid etter at analytikerkorpset har sagt seg usikre på om landets banker klarer å få tak i nok dollar til å betale ned de voksende utlandslånende sine.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere