RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sør-Korea vil snakke med Nord

Sist oppdatert:
Sør-Korea ba mandag sine naboer i nord om å returnere til forhandlingsbordet for å diskutere Nord-Koreas kjernefysiske planer.

Sør-Korea sier de er foreberedt på å komme med et «seriøst fremstøt» for å komme i gang med en seks-nasjoners samtale om Nord-Koreas atomprogram, dersom naboene returnerer til forhandlingsbodet.

Ba om mat og gjødsel
Så langt har Nord-Korea ikke svart på henvendelsen til Sør-Korea, men bedt om bistand til mat og kunstgjødsel melder Reuters.

- Nord-Korea må ta initiativ til å løse sine kjernefysiske problemer på en måte som sørger for stabilitet og alles interesser, sier Sør-Koreas vise-foreningsminister, Rhee Bong-jo.

Forrige gang de to partene møttes var i juli i fjor. Nord-Korea opphørte samtalene i sinne etter at Sør-Korea ble avslørt under et hemmelig flotokt hentet ut mer enn 460 nord-koreanske flyktninger fra Vietnam.

Forberedt på atomkrig
I februar erklærte Nord-Korea at de har kjernefysiske våpen og sa denne måneden at de har klart å vinne ut brennstoff ra en reaktor, noe som gjør dem i stand til å lage atombomber.

Under et ledermøte i Sør-Korea mandag sa Rhee at Nord-Korea beholdning av atomvåpen er totalt uakseptabelt.

Ifølge Reuters har ikke Nord-Korea svart på Rhees kommentar, men klagde over Sør-Koreas fremstøt for å oppdatere sine militære beredskapsplaner som inkluderer en atomkrig.

Sør-Korea har så langt ikke tatt stilling til Nord-Koreas krav om mat og kunstgjødsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere