RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søreide tror ikke på bedre EU-avtale for Norge


Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) står fast på at det er EØS-avtalen som best tjener norske interesser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) står fast på at det er EØS-avtalen som best tjener norske interesser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide ser ikke for seg at Norge vil kunne oppnå noe bedre enn EØS ved å herme etter Storbritannia.

– Jeg mener den løsningen vi har, er den som best ivaretar norske interesser, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB.

Hun har ikke noen tro på at Norge kunne fått noe bedre enn EØS-avtalen ved å la seg inspirere av de løsningene Storbritannia nå har begynt å bevege seg mot i diskusjonene med EU om hvordan det framtidige forholdet skal se ut.

– Jeg ser ikke at vi kunne oppnå bedre resultater eller løsninger ved å gå tilbake på EØS. Snarere tvert imot mener jeg at den dype integrasjonen og det nære samarbeidet vi har gjennom EØS-avtalen, er det som gir best resultater for Norge, norske bedrifter og norske borgere, sier Søreide.

Utenriksministeren trekker fram unntaket som Norge nylig fikk fra EUs beskyttelsestoll på stål, som eksempel på hvor godt EØS-avtalen fungerer.

Søreide var tirsdag i Brussel, der hun deltok på det faste halvårige rådsmøtet mellom EU og de tre EØS-landene Island, Liechtenstein og Norge.

Ministrene fikk der en oppdatering om status i brexitforhandlingene fra EUs forhandlingsleder Michel Barnier.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere