RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørger i Ramallah

Sist oppdatert:
RAMALLAH/OSLO (TV 2 Nettavisen): Allerede i morgentimene torsdag samlet sørgende palestinere å samle seg ved hovedkvarteret til Yasser Arafat i Ramallah.

TV 2s reporter Fredrik Græsvik var ved hovedkvarteret Muqata noen minutter etter at dødsbudskapet ble kjent.

- Da sto Arafats livvaktsstyrke, Styrke 17, og holdt hverandre i hendene utenfor hovedinngangen. Noen av dem gråt litt og tørket tårer, sier Græsvik til TV 2 Nettavisen.

Ved åtte-tiden norsk tid var det noen hundre sørgende og journalister ved Muqata. Noen timer senere marsjerte flere hundre unge palestinere i gatene med plakater av Arafat festet til palmeblader.

Fjernet vrak

Hva skjer etter Arafat?
Borgerkrig
Mer terror
Politisk kaos
Fred og stabilitet
Bryr meg ikke

Se resultat
Yasser Arafat vil bli begravet inne på det store Muqata-komplekset. Onsdag begynte gravemaskiner å rydde jord på området. Muqata har vært angrepet av israelske styrker flere ganger. Flere av bygningene er i ruiner, omgitt av bilvrak og skrot. Nå gjøres alt klart før begravelsen.

- De har jobbet i hele natt med å fjerne gamle bilvrak og jordhauger. I morges kom brannvesenet og spylte plassen, sier Græsvik.

Svart røyk
Både på Vestbredden og i Gaza brenner palestinske ungdommer bildekk for å markere sin sorg over Arafat og protestere mot Israel. Over Ramallah stiger røyken fra flere steder i retning de israelske sjekkpostene, rapporterer Fredrik Græsvik.

-Arafat vil aldri dø. Han er lederen, han er faren, sier en drosjesjåfør til Reuters mens han holder opp et bilde av Arafat.

Andre dro til Muqata, der Arafat vil bli gravlagt fredag.

- Dette er den tristeste dagen i mitt liv, sier en kvinne kledd i svart.

Titusener av palestinere over hele Vestbredden marsjerte torsdag for å minnes Arafat. I Jenin begravde et følge en kiste som et symbol på at Arafat er død.

Ingen ettergivelse
I Gaza marsjerte medlemmer av den militante gruppen Al Aqsa-martyrene i gatene mens de furte av skudd i luften.

- Vi dreper alle som forsøker å forhandle om spørsmål som Arafat allerede hadde sagt nei til: Nei til ettergivelse om Jerusalem, nei til løsning for flyktningene, sier ett av medlemmene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere