RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørkoreansk kaptein dømt til 36 års fengsel

Kaptein Lee Joon-seok (i grønt med briller) sitter med sine medtiltalte under rettssaken i Sør-Korea.
Kaptein Lee Joon-seok (i grønt med briller) sitter med sine medtiltalte under rettssaken i Sør-Korea. Foto: Pool (Reuters)
Sist oppdatert:
300 av hans passasjerer døde.

Kapteinen Lee Joon-seok på ferja som forliste i Sør-Korea i april, ble tirsdag funnet skyldig i grov tjenesteforsømmelse og dømt til 36 års fengsel.

Over 300 passasjerer, de fleste skoleelever på utflukt, mistet livet da ferja Sewol kantret og sank utenfor sørkysten av Sør-Korea med 476 personer om bord, hvorav 375 skoleelever på skoletur. Kapteinen ble dømt for grov tjenesteforsømmelse, inkludert at han forlot skipet samtidig som flere hundre var fanget om bord.

Aktor hadde lagt ned påstand om dødsstraff for kapteinen, men det ble ikke tatt til følge av dommerne.

Derimot ble skipets førstemaskinist dømt til 30 års fengsel for drap for ikke å ha hjulpet to skadde besetningsmedlemmer, som dermed mistet livet.

Ulykken skyldtes etter alt å dømme en dødelig kombinasjon av for tung last, ulovlig ombygging av fergen samt menneskelige feil.

Samme dag som dommen falt, opplyste myndighetene at søket etter de siste ni savnede passasjerene ble avsluttet. Statsråd for maritime saker, Lee Ju-young, sier han dypt beklager at det ikke har vært mulig å finne de siste savnede etter havariet i april. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere