RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søsken døde i flyktningleir

Sist oppdatert:
En baby og broren som forsøkte å redde søsteren sin, døde etter en brann i flyktningleiren Batagram i Pakistan.

- I natt skjedde det vi aller mest har fryktet i den store leiren her i Batagram hvor jeg bruker mesteparten av tiden min, skriver Elin Saga Kjørholt.

Hun jobber for FNs høykommissariat for flyktninger i Batagram, og skriver blogg om sine opplevelser for TV 2 Nettavisen.

- Et av teltene tok fyr og brant ned til grunnen. En liten jente ble igjen da familien flyktet ut av teltet, og den seks år gamle broren løp inn igjen for å redde babyen ut. De døde begge på sykehuset i natt, skriver Kjørholt.

Den tragiske brannen skjedde 19.november.

Stor fare
Brannsikkerhet er et viktig tema i leiren, og det har blitt gitt beskjed om at det er farlig å gjøre opp ild i teltet. Også andre steder har barn omkommet etter tilsvarende hendelser.

- I natt skal gutten ha tent stearinlys i teltet for å gå ut til latrinen. Familien våknet ikke før teltet var fullt av flammer og røyk. FNs høykommissariat for flyktninger opererer med en standard som sier det skal være minst en meter mellom teltene, men det er ikke alle steder dette blir overholdt. Kjørholt frykter at tilsvarende hendelser kan utløse større branner.

Brannposter

Elin er sendt fra Redd Barna for å bistå UNHCR i jordskjelvområdene. Her får du vite mer om Redd Barnas arbeid i område og hvordan du kan hjelpe (ekstern lenke)

- I morgen skal vi i ha på plass brannposter og varslingssystem. Alle i leiren skal vite at det er farlig å tenne ild inne, så får vi håpe at vi kan få opp elektrisk belysning i leiren snart. Kanskje vil de revurdere om ikke de skal flytte teltene litt lenger fra hverandre også, skriver Kjørholt i bloggen.

Les mer om tragedien i Kjørholts blogg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere