RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øst mot vest om Iran

Sist oppdatert:
Russland og Kina er ikke villige til å støtte vestlige sanksjoner mot Irans atomprogram.

Den russiske utenriksministeren, Sergej Lavrov, uttalte seg i klartekst om saken tirsdag, og levnet ingen tvil om hvor Russland står i saken. Samtidig har Iran skrevet brev til Storbritannia, Tyskland og Frankrike, og invitert til møter for å løse problemet gjennom diskusjoner og forhandlinger, skriver Dagens Nyheter.

Den russiske utenriksministeren gjorde tirsdag det klart at hans land mener sanksjoner verken er den eneste, eller den beste løsningen i tiden fremover. Likevel uttalte Lavrov at han mener Iran kunne gjøre mer enn det de allerede har gjort.

Også kinesiske talsmenn har gjort det klart at de ønsker forhandlinger, og ikke sanksjoner. Det er stikk i strid med ønskene fra de andre permanente medlemmene i FNs sikkerhetsråd. USA, Storbritannia og Frankrike ønsker å gjennomføre sanksjoner for å overbevise Iran om å nedlegge sitt atomprogram.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere